Karavan put Tare

Датум објаве: 13.02.2013.

Karavan put Tare

3. Jul. 245 korisnika korisnika Centra, sa pratiocima, su otputovali na petodnevno letovanje u Mitrovac na Tari. Za vreme boravka na Mitrovcu oni će se baviti sportsko-rekreativnim aktivnostima, boraviti u jedinstvenoj prirodi Nacionalnog parka, družiti se i učestvovati u brojnim društvenim aktivnostima uz podršku vaspitača i rekreatora.

Osim toga, za njih je potpuno obezbeđena nega, medicinski nadzor, noćna dežurstva, komunikacija sa roditeljima, a letovalište poseduje i pogodan prostor za aktivnosti u slučaju lošeg vremena. Manja grupa korisnca sa Rett sindromom završava svoj rekreativni boravak na Bukulji, a jedan broj roditelja je iskoristio mogućnost da, uz jednokratnu pomoć, odvede svoju decu na druga mesta.

Centar i Grad redovno organizuju ovaj vid rekreacije osoba sa smetnjama u razvoju, koji u potpunosti finansira gradska Uprava, u cilju podboljšanja uslova tretmana, održanja zdravlja i psihofizičkih sposobnosti korisnika, upoznavanja prirodnih lepota kao i podizanja nivoa njihovih socijalnih kapaciteta višednevnim boravkom u drugačijem ambijentu. Pored roditelja, njih su na rekreativni boravak ispratili i član Gradskog veća Darko Božić, direktor Gradskog centra za fizičku kulturu Nenad Matić i direktor Centra Rajko Marin sa saradnicima. Kao i proteklih godina, oni ce ih i ove godine posetiti na Tari.

Foto: Beoinfo