Korisnici Centra otputovali na rekreativni boravak

Датум објаве: 04.07.2013.

Korisnici Centra otputovali na rekreativni boravak

3. jul – Korisnici Centra danas su, o trošku grada, otputovali na sedmodnevno letovanje u Mitrovac na Tari. U objektima Centra dečjih letovališta i oporavilišta na Tari boraviće deca iz 15 ustanova Centra. Njih su ispred Dnevnog boravka u Šekspirovoj rano jutros ispratili sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i član Gradskog veća Darko Božić i rukovodstvo Centra.

„Ove godine odziv korisnika je maksimalan, pa će tako ukupno oko 400 njih odmor provesti na Tari. Nema većeg zadovoljstva nego videti ova srećna lica kako se užurbano spremaju i ukrcavaju u autobuse. Sekretarijat za socijalnu zaštitu mnogo radi na zbrinjavanju naših korisnika, te se tako u Šekspirovoj gradi i novi objekat. Shodno tome, mi ćemo i u budućnosti nastaviti da izvršavamo zadatke iz naše socijalne strategije, prema kojoj je predviđeno da u narednom periodu otvorimo nove objekte, poboljšamo uslove boravka korisnika i njihovo kasnije zbrinjavanje“ – rekao je Matić.

Član Gradskog veća Darko Božić istakao je da deca zaslužuju sedmodnevni boravak na Tari u prirodi. Imaće priliku da rade i u kreativnim radionicama, naglasio je Božić i dodao da će po dolasku njihovi ručni radovi biti predstavljeni na prodajnim izložbama.

Za vreme sedmodnevnog boravka u Mitrovcu, korisnici će se baviti raznim aktivnostima, šetati, družiti se i učestvovati u brojnim društvenim i sportskim igrama. U slučaju kišovitog vremena, aktivnosti se prilagođavaju zatvorenim prostorima, salama za fizičko i TV salama.

Izvor: Beoinfo