Korisnici DB Obrenovac i u Novoj godini nastavili sa kulturnim aktivnostima

Датум објаве: 26.01.2016.

Korisnici DB Obrenovac i u Novoj godini nastavili sa kulturnim aktivnostima

Po dobroj staroj navici korisnici obrenovačkog Dnevnog boravka u ovoj godini aktivno uzimaju učešće u većini kulturnih manifestacija koje se održavaju na lokalnom nivou. Poseta raznim kulturnim manifestacijama se prilagođava njihovim potrebama i interesovanjima.

Juče je devetoro korisnika, u pratnji dva zaposlena, bilio na priredbi u „Sokolskom domu“, povodom dana najstarije, „Prve obrenovačke škole“. Priredbu su izveli učenici mladjeg i starijeg školskog uzrasta, odnosno učenici od prvog do četvrtog i od četvrtog do osmog razreda. Priredba su činila tri dela: dramska predstava, recitatorska sekcija i na kraju baletska numera. Ovoj interesantnoj priredbi pored naših korisnika prisustvovali su rodirelji đaka, ali i mnogobrojni gosti i saradnici. Korisnicima je najveću pažnji privukao poslednji segment priredbe. Onoliko koliko su balerine uživale na sceni, toliko su i korisnici bili lepo raspoloženi … svoje zadovoljstvo su pokazali iskrenim aplauzom na kraju priredbe.

Sa jedne na drugu manifestaciju – korisnici DB Obrenovac juče su maksimalno ispunili svoj dan. Osim priredbe u „Sokolskom domu“ posetili su i izložbu fotografija mladog fotografa Dragana Živanovića, trinaestogodišnjeg učenika O.Š. „14 oktobar“ iz Bariča.

Mladi autor je svoje interesovanje pretočio u prelepe fotografije čudesnih Alpa, kroz šest projekcija. Dobijeni rezultat ovakvog načina fotografisanja jeste sasvim drugačiji efekat u zavisnosti od različitih vremenskih prilika (kada je planinu snimao u magli, po mrazu, danju ili noć ). Veliki broj posetilaca ove izložbe bio je fasciniran radom mladog umetnika,kako juče, tako i prethodnih dana od kada je izložba bila otvorena.