„Kviz bez granica“

Датум објаве: 06.02.2013.

"Kviz bez granica"

8. Juna na prostoru kalemegdanske trvđave pored Prirodnjačkog muzeja, održan je ekološki „Kviz bez granica“ pod sloganom „Dodirnimo prirodu“, u organizaciji OŠ „Boško Buha“ i Muzeja.

Kviz je organizovan u cilju promocije znanja i postignuća mladih sa smetanjama u razvoju, njihovog druženja i socijalizacije. Skup je otvorila članica Gradskog veća Jovana Mehandžić, a program su vodili Marijana Mićić i Pedjolino. Manifestacija je počela skupom u Knez Mihailovoj, gde se formirala karnevalska povorka do Kalemegdana, sledio je kratak obilazak turističkim vozićima, a zatim se stiglo na plato pored muzeja. Aktivno ućešće uzeli su i učenici škole „Drvo art“ koji su kao članovi ekipa – asistenti pomagali u vodjenju ekipa i učestvovali u igrama spretnosti za pomoćnike. Program su obogatili i zabavni sadržaji i to kroz animaciju studija „Čigra“, magiju madjioničara Igora i atraktivan program polaznika škole latino plesa.

Ekipe su pokazale veliko znanje iz oblasti poznavanja prirode i očuvanja životne sredine, a pobednika su odlučile igre spretnosti i brzine. U konkurenciji 9 ekipa naša ekipa, db Šekspirova, zauzela je 4. mesto.