Leto na Adi – “DrugAčiji”

Датум објаве: 19.06.2017.

Leto na Adi – “DrugAčiji”

Centar za nove ideje u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave grada Beograda, Sportskim savezom OSI Beograda i uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na Adi Ciganliji, organizovati manifestaciju humanitarnog karaktera, pod nazivom „DrugAčiji?“.

Sportski tereni na Adi ciganliji, bili su mesto susreta osoba sa invaliditetom koji su se, takmičeći se u raznim, njima prilagođenim, sportskim disciplinama kao što su pikado, stoni tenis, boćanje, košarka u kolicima, joga, obeležili početak leta na Adi a u kojima su učestvovali i korisnici Centra.

Cilj manifestacije je da se osobama sa invaliditetom u Beogradu, poboljša psihofizičko stanje bavljenjem sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi i u Terapijskom vrtu Ade Ciganlije. Takođe, jedan od ciljeva projekta „DrugAčiji?“ je da se podigne nivo svesti poslodavaca u kompanijama, o socijalnoj uključenosti osoba sa invaliditetom u poslovni život, kao i povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva.