Likovna kolonija u DB Mladenovac

Датум објаве: 28.02.2018.

Likovna kolonija u DB Mladenovac

U DB Mladenovac, na zadovoljstvo korisnika i zaposlenih, počela je sa održavanjem prva likovna kolonija koju vodi akademski slikar Saša Bogdan. Likovna kolonija će se održavati tri dana sa ciljem oslobadjanja unutrašnjih likovnih sadržaja dece sa smetnjama u razvoju, posebno onih sa  autizmom i cerebralnom paralizom, radi njihovog uspešnijeg uključivanja u socijalnu sredinu.

Drugi dan likovne kolonije,  DB Mladenovac je posetio poznati muzičar Asim Sarvan i uz gitaru se družio sa decom. Sarvan je, za ovu priliku, komponovao i izveo dve akustične kompozicije namenjene korisnicima Boravka.  Korisnici su u prijatnoj atmosferi proveli nezaboravan dan, bogatiji za još jedno novo iskustvo .
Inače, Sarvan je svoju mladost proveo  u Mladenovcu, a još davne 1970. godine  uplovio u muzičke vode, u grupi `S vremena na vreme.`

Saša Bogdan bavi se crtanjem, slikanjem i izradom suvenira. Rođen je 1969. godine u Derventi, gde i živi. Jedan je od osnivača Udruženja likovnih stvaralaca „ULIKS“ iz Dervente, i njegov predsednik. Osnivač je međunarodne likovne kolonije „Patkovača“ Derventa koja je prvi put održana 2005. godine.

Branko Miloradović i privatni preduzetnik, Gordan Mirčić su omogućili održavanje ovog divnog događaja.