Lutkarska predstava korisnika DB Lazarevac u „Modernoj galeriji“

Датум објаве: 03.11.2015.

Lutkarska predstava korisnika DB Lazarevac u "Modernoj galeriji"

U okviru projekta „Od odbačenog do korisnog,“  koji u saradnji sa Dnevnim boravkom Lazarevac, realizuje akademski vajar Dušan Rajšić, korisnici  Centra odigrali su lutkarsku predstavu „Zlatna ribica.“ Na ovaj način korisnici Dnevnog  boravka želeli su da pokažu da i oni imaju mogućnosti i potencijala da učestvuju u svim društvenim i kulturnim dešavanjima i da su sposobni da to i urade.

Akademski vajar Dušan Rajišić vodio se ovom idejom kada je prvi put doneo odluku da realizuje ovaj projekat. Podršku je našao i u samom Centru u kojem korisnici svakodnevno borave. “Njihova jedina želja je da se uklope u sredinu iz koje dolaze, a mi im to pružamo kroz kreativne radionice,”  kaže Dušan Rajšić.
Skoro četiri godine traje saradnja Dušana Rajšića i zaposlenih u Dnevnom boravku, i čini se na obostrano zadovoljstvo. “Kroz rad sa decom za ove četiri godine, uspeli su da kod njih razviju talenat i njihove veštine usmere na stvaranje kreativnih radova,” dodaje Dragana Tomović, upravnica DB Lazarevac.

Lutkarska predstava „Zlatna ribica“ samo je jedan deo projekta „Od odbačenog do korisnog“. Akteri ove mini predstave su Jasmina Babović, Stefan Mićić, Katarina Jovanović i Miloš Živković, korisnici Dnevnog boravka, uz svestranu pomoć terapeuta Ane Matijević. Druženje ali i kreativne radionice biće nastavljene na obostarno zadovoljstvo i korisnika i umetnika, a u planu je da izradom suvenira sa motivima Lazarevca ovi mladi ljudi materijalizuju svoj rad i talenat.