Manifestacijom „DrugAčiji?“ otvoreno leto na Adi za sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom

Датум објаве: 09.06.2016.

Manifestacijom "DrugAčiji?" otvoreno leto na Adi za sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom

8. jun – “Centar za nove ideje” u partnerstvu sa Sportskim savezom za osobe sa invaliditetom Beograda, uz podršku Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja održao je sportsku manifestaciju pod imenom „Drug(A)čiji“, kojom je otvoreno Leto na Adi za osobe sa invaliditetom.
Učesnici su se takmičili u disciplinama: šah, boćanje, košarka za osobe u kolicima, kao i u stonom tenisu i pikadu, dve discipline u kojima su se takmičili naši korisnici. Ove godine za šah je bilo znatno veće interesovanje, a igru su pratili velemajstor Ivan Ivanišević, Tadić Branko, i Miloš Perunović. Joga je prilagođena osobama sa invaliditetom, a čas je održala instruktorka joge Aleksandra Đoković.

Inače, na samom otvaranju bile su prisutne i legende našeg sporta, g-din Nenad Stekić, skakač u dalj i košarkaš Dejan Tomašević. U manifestaciji je učestvovalo i 13 sportskih klubova, udruženja i sekcija osoba sa invaliditetom, a svi pobednici su nagrađeni medaljama. Naši takmičari su za učešće bili nagrađeni majicama, adekvatnim poklonima i knjigom o sportu za osobe sa invaliditetom.