Manifestacija „Izađi mi na teglu“ povodom Dana i Slave GO Barajevo

Датум објаве: 31.08.2018.

Manifestacija „Izađi mi na teglu“ povodom Dana i Slave GO Barajevo

Povodom Dana i Slave GO Barajevo, manifestacija „Izađi mi na teglu“ održana je u utorak, 28. avgusta 2018. Učešće na takmičenju, u organizaciji Centra za kulturu Barajevo, uzelo je 14 ekipa iz svih Mesnih zajednica opštine Barajevo a zajedno sa  ekipama korisnici i zaposleni u Dnevnom boravku Barajevo koji su se takmičili  u zanimljivim igrama i uspešno osvojili simbolične nagrade.

Organizacija “Bašta Mašta” pokrenula je jedinstvenu manifestaciju na teritoriji cele zemlje pod nazivom „IZAĐI MI NA TEGLU“. Konceptualno neobičan, autentičan, prepoznatljiv, društveno odgovoran, karavan manifestacije „Izađi mi na teglu“ u ovoj sezoni posetio je više od 20 gradova širom Srbije u potrazi za naj ajvar majstorom u 2018. godini.

Manifestaciju su posetili predsednik GO Barajevo Slobodan Adamović, predsednik GO Grocka Dragoljub Simonović,  predsednik Skupštine GO Rakovica Cvijetin Đukanović, direktor CEBEF-a Damir Handanović, član Opštinskog veća GO Barajevo Aleksandar Delić i član Opštinskog veća GO Rakovica Nebojša Ivanović.

U sklopu manifestacije, organizovan je i „TEGLA BAZAR“ u kome su učešće uzeli brojni izlagači iz Barajeva.  Pobednik ovogodišnjeg takmičenja u pravljenja ajvara je ekipa „Gospođice, gospođe“, drugo mesto osvojila je ekipa „Mešaj, mešaj“ i treće mesto ekipa „Ljute papričice“