Manifestacija „Leto na Adi za osobe s invaliditetom – DrugAčiji?“ 2023.

Датум објаве: 08.06.2023.

Manifestacija "Leto na Adi za osobe s invaliditetom – DrugAčiji?" 2023.

Centar za nove ideje, u partnerstvu sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograd, u sredu 7. juna, organizovao je manifestaciju  „Drug(A)čiji 2023“  na kojij su učestvovali i korisnici Centra. Manifestacijom se otvara Leto na Adi za osobe sa invaliditetom, a organizovana je na Adi Ciganliji (Terapijski vrt i tereni za OSI) sa početkom u 10 časova.

Program takmičenja omogućio je učesnicima da se oprobaju u raznim disciplinama koje su prilagođene osobama sa invaliditetom kao što su: šah, baskin – inkluzivna košarka, stoni tenis, pikado i boćanje za OSI, frizbi, karate, badminton, a održani su i joga čas i Bibushkin frizbijada.

Cilj manifestacije je da se  osobama sa invaliditetom, poboljša psihofizičko stanje bavljenjem sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi.

Manifestaciju „Leto na Adi za osobe s invaliditetom – DrugAčiji?“ su otvorili, i u njoj uzeli ućešće, predstavnici Sektora za zaštitu OSI Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije a u ime pomoćnika ministra, Biljane Barošević.
Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratiti i promoteri manifestacije – predsednik SSOSIB-a i paraolimpijac Draženko Mitrović, vicešampionka Evropskog prvenstva u karateu 2023. godine Tijana Stamenović i Goran Šehović ispred Centra za nove ideje.