Međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom „Beograd Open 2018.“

Датум објаве: 03.10.2018.

Međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom „Beograd Open 2018."

21. septembra u sportskoj Sali DKC “Majdan” svečano su otvorene Međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom „Beograd Open 2018.“
Manifestacija je počela minutom ćutanja i odavanjem pošte preminulom sportisti, paraolimpijcu Milošu Mitiću, a prisutnima su se obratili član Veća GO Savski venac, Uroš Tripković i predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, Velimir Knežević.
Na ovogodišnjoj manifestaciji na nekoliko lokacija u gradu učestvovalo je oko 700 sportista sa prostora cele Srbije, ali i iz Slovenije, Grčke, BiH, Crne Gore, Nemačke, Švajcarske… Sportisti oba pola i svih vidova invaliditeta nadmetali su se u deset sportskih disciplina paraolimpijskog programa.

Sportisti su se takmičiti u fudbalu, sedećoj odbojci, golbolu, šahu, košarci u kolicima, stonom tenisu, karateu, jahanju,  atletici. Takmičenja su održavana na terenu za fudbal DKC Majdan, Atletskoj dvorani, Sportskom centru „Master,“ Republičkom zavodu za sport, Sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“ i na Hipodromu, gde se odvijalo  takmičenje u jahanju. Ulaz na sve lokacije bio je besplatan.

Korisnici Db Mladenovac su u atletskim disciplinama osvojili tri medalje. U disciplini trčanje na 60m Vuk Pavlović uzeo je srebro, u disciplini trčanje na 100m Radoje Đordjević je osvojio srebrnu medalju, a Ivan Đurić bronzanu. U disciplini trčanje na 60m u kategoriji lica sa Daunovim sindromom, Vladimir Drobac je dobio diplomu za osvojeno prvo mesto.

Organizator, petih po redu, međunarodnih sportskih igara za osobe sa invaliditetom je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda. Cilj manifestacije, koja polako ali sigurno postaje tradicionalna, je da promoviše i afirmiše uslove i mogućnosti koje naš grad pruža u naporima za poboljšanje uslova života i rada ove populacije i unapređivanje njihovog položaja u društvu.

Pokrovitelj Manifestacije je Sekretarijat za sport i omladinu.