„Nema razlike“ – fudbalski turnir u Obrenovcu

Датум објаве: 19.02.2013.

"Nema razlike" - fudbalski turnir u Obrenovcu

U Petak 28. Septembra je na igralištu „Mala raba“ u Obrenovcu održan turnir u malom fudbalu u kom su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola iz Obrenovca, kao i korisnici Dnevnih boravka Centra. Organizatori turnira, prvog ovakve vrste, su Tehnička škola i Dnevni boravak Obrenovac. Organizaciju turnira su pomogli Gradska opštine Obrenovac, Kancelarija za mlade, Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“ i Saobraćajno preduzeće „Lasta“. Pored zvaničnika Gradske uprave i lokalne zajednice, turniru je prisustvovao i Rajko Marin, direktor sa rukovodstvom Centra.

Turnir su otvorili Jasminka Veselinović, pomoćnik Gradskog sekretara za socijalnu zaštiu i predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković:

„Zahvaljujem vam se što ste se okupili u ovako velikom broju kako bi pružili podršku svim učesnicima turnira. Nadam se da će ovaj turnir biti preteča svojevrsne olimpijade koja bi pomogla osobama sa smetnjama u razvoju da se integrišu i da se inkluzija izvrši na najbolji mogući način“ kazao je Čučković.

Ivan Jegorović, pomoćnik predsednika opštine Obrenovac, je rekao da će opština Obrenovac i ubuduće podržavati organizaciju akcija koje promovišu inkluziju.

„Ovo je izuzetno hrabar projekat Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju Obrenovac. Opština Obrenovac je rado prihvatila učešće u organizaciji jednog ovakvog turnira i Obrenovac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima ovakve događaje“ kazao je Jegorović.

Član Opšinskog veća zadužen za kulturu i obrazovanje Novica Filipovac je izrazio zadovoljstvo što su sve škole sa teritorije opštine Obrenovac uzele učešće u ovom turniru.

„Opština Obrenovac se kroz ovakve programe i akcije trudi da integriše osobe sa smetnjama u razvoju u lokalnu zajednicu i ja sam neizmerno zahvalan nastavnom kadru u školama, kao i osoblju i rukovodstvu Dnevnog Boravka iz Obrenovca“ kazao je Filipovac.

Ekipe su se sastojale od dva takmičara iz osnovne ili srednje škole i dva takmičara korisnika dnevnih boravaka. Pobedu na turniru odnela je ekipa Osnovne škole Grabovac, drugoplasirana je bila ekipa Tehničke škole Obrenovac, a treća mesto osvojila je ekipa Osnovne škole iz Stublina. Svi učesnici su dobili medalje, a prve tri ekipe i pehare.

Prilog TV Mag – Obrenovac

Foto: Vukašin Ljuština