Novi ciklus inkluzivnih aktivnosti DB stari grad

Датум објаве: 12.03.2013.

Novi ciklus inkluzivnih aktivnosti DB stari grad

Izložba radova korisnika DB Stari grad, pod nazivom „Mogu i ja!“ otvorena je 08. marta 2013. godine, u 12 časova, u parku Kalemegdan. Izložba predstavlja nastavak saradnje započete tokom 2012. godine između JP „Beogradska tvrđava“ i DB Stari grad, a uz podršku grada Beograda i GO Stari grad.

Izložbom su obuhvaćeni radovi korisnika, koji su nastali u okviru radionica ručnog rada sa ciljem da se skrene pažnja javnosti o njihovim sposobnostima i da se na ovaj način osobe sa smetnjama u razvoju integrišu u širu socijalnu sredinu kao ravnopravni članovi društva.

Manifestaciju su otvorili Olivera Vučković iz JP „Beogradska tvrđava“ i rukovodilac DB Marina Vidojević.

O saradnji sa JP „Beogradska tvrđava“ direktor Centra, Rajko Marin, izjavio je: „Ova aktivnost omogućila je da se po prvi put na Beogradskoj tvrđavi, pored suvenira grada Beograda, mogu videti i rukotvorine dece i mladih sa smetnjama u razvoju. Saradnja Centra i Beogradske tvrđave je pokazala u kojoj meri jedan, na očigled mali čin, može ostvariti velike ciljeve u smeru integracije osoba sa smetnjama u razvoju u društvenu zajednicu. Nadamo se da će ovaj model saradnje naših ustanova poslužiti i drugima kao poziv da nam se pridruže u ostvarivanju ciljeva kojima teži naše društvo„.

U programu na Muzičkom paviljonu u parku Kalemegdan učestvovali su dramska sekcija i hor OŠ „Drinka Pavlović“ i mađioničar Magi, a najveće oduševljenje kod korisnika doma izazvao je gost iznenađenja Sergej Ćetković, koji je zajedno sa decom otpevao nekoliko pesama.

Korisnici Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju – Dnevni boravak Stari grad, izlagaće svoje radove na izložbenim kolicima u parku Kalemegdan, počev od 08. marta do kraja 2013. godine, svakog radnog dana od 10,00 do 12,00 časova.

Korisnici Dnevnog boravka Stari grad, izlagaće svoje radove na izložbenim kolicima u parku Kalemegdan, počev od 08. marta do kraja 2013. godine, svakog radnog dana od 10,00 do 12,00 časova.