Novi ciklus saradnje DB Čukarica sa gimnazijom Ruđer Bošković

Датум објаве: 09.10.2014.

Novi ciklus saradnje DB Čukarica sa gimnazijom Ruđer Bošković

7. oktobra DB Čukarica su posetili đaci privatne beogradske gimnazije „Ruđer Bošković“. Sa početkom nove školske godine, nastavljena je tradicionalna saradnja gimnazije sa našim boravkom koja, osim što podiže svest mladih o postojanju različitosti među vršnjacima, razvija i toleranciju i humanost kao socijalne veštine.

Kako se ova saradnja sa lokalnom zajednicom pokazala uspešnom, mi smo je i unapredili, pa su gimnazijalici našim korisnicima osmislili aktivnosti bliske njihovom uzrastu i interesovanjima. Dogovorena je razmena poseta nedeljnom dinamikom. Tako će Sara, Itana, Aglaja, David, Ilija, Matija, Matea, Katarina i ostali drugovi organizovati našim korisnicima časove plesa, likovne radionice, trening boksa, kao i odlazak u kafić „Aleksandar klub – ski staza“ u Košutnjaku.
S obzirom da našem boravku nedostaje sala za fiskulturu, Gimnazija će ugostiti korisnike jednom mesečno u svojoj sali gde će imati organizovane fizičke aktivnosti prilagođene njihovim sposobnostima i zdravstvenom stanju, u realizaciji radnog terapeuta našeg boravka. Ovaj društveno-koristan, humanitarni rad se odvija po internacionalnom IB programu.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Tatjana Koluvija, realizacijom nastavnog plana gimnazije doprinela je nastavku ove lepe saradnje.