Novogodišnja proslava i paketići za korisnike iz Borske

Датум објаве: 29.12.2014.

Novogodišnja proslava i paketići za korisnike iz Borske

26. decembar U DB Borska danas je organizovana podela paketića. Zahvaljujući saradnji Ambasade Azerbejdžana i Gradske opštine Rakovica, 18 korisnika ove ustanove radovalo se prazničnim poklonima. Ambasada Azerbejdžana u Srbiji je, nakon obraćanja predsednika Gradske opštine Rakovica Vladana Kocića, izašla u susret molbi da se za korisnike boravka obezbede novogodišnji pokloni. Članove Ambasade Azerbejdžana, u poseti ustanovi, predvodio je savetnik za ekonomska i politička pitanja, gospodin Anar Adžamov. Osim predstavnika ambasade Azerbejdžana, u delegaciji su se nalazili i predstavnici Srpsko-Azerbejdžanske privredne komore, kao i predstavnici Azerbejdžanskog kulturnog centra u Beogradu.

"Drago mi je da smo danas ovde i da zajedno možemo da se radujemo novogodišnjim praznicima. Azerbejdžan nastavlja da pruža humanitarnu pomoć. Na molbu predsednika Opštine Rakovica gospodina Vladana Kocića danas je donirao humanitarnu pomoć ovom Centru. Srbija i Azerbejdžan su strateški partneri, ne na rečima već na delima. Naši odnosi razvijaju se uspešno u svim oblastima, posebno u humanitarnoj oblasti. Posebno bih hteo da istaknem delatnost gospodina Kocića i gospođe Bilbije, direktorke Centra, jer sam svojim očima video kako se staraju o ovoj deci i kakve im uslove pružaju", rekao je gospodin Adžamov i poželeo svima srećnu Novu godinu.

Predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić, rekao je da se nada da će se uspešna saradnja sa Ambasadom Azerbejdžana još bolje razvijati.

"Danas smo u Centru za dnevni boravak dece sa smetnjama u razvoju tradicionalno organizovali podelu paketića. Trudimo da obradujemo mališane i da im pomognemo u njihovoj socijalizaciji. Paketiće smo obezbedili uz pomoć Ambasade Azerbejdžana. Ambasador Azerbejdžana, njegova ekselencija gospodin Eldar Hasanov izašao nam je u susret i donirao 18 paketića za sve štićenike ovog Centra. U paketićima su prigodni pokloni koji će pomoći ovim mališanima u njihovom, kako fizičkom, tako i mentalnom razvoju. Nadam se da će se ova saradnja sa Ambasadom Azerbejdžana nastaviti, jer je to ambasada čije sedište se nalazi na teritoriji GO Rakovica, i sa kojom smo do sada imali odličnu saradnju", rekao je Kocić, koji je u ime Gradske opštine Rakovica primio zahvalnicu za pomoć Centru.

Mirjana Bilbija, rukovodilac OJ, istakla je da je podela paketića tradicionalna akcija te ustanove.

"Mi svake godine za korisnike našeg Centra i svih drugih centara organizujemo humanitarne novogodišnje proslave. Vidite i sami koliko novogodišnji praznici utiču na korisnike usluga našeg Centra da se osećaju kao da su u jednoj prijatnoj kućnoj atmosferi. Tome naročito doprinose naši donatori. Danas smo se posebno obradovali poseti predstavnika Ambasade Azerbejdžana, dok Opština Rakovica već tradicionalno pomaže naše korisnike. Veoma smo zahvalni svima koji su nam pomogli i što smo mogli zajedno sa mališanima da podelimo novogodišnju radost", navela je Bilbija.

Korisnici Borske, su za veliki broj gostiju organizovali prigodnu predstavu, gde su igrali, recitovali i pevali novogodišnje pesmice. Mališane je obradovao Deda mraz, koji je podelio paketiće.

U ime Centra dodeljene su i zahvalnice pojedincima i institucijama koje su u prethodnom periodu pomagale njegov rad.

Ispred Gradske opštine Rakovica, osim predsednika, podeli paketića su prisustvovali predsednik Skupštine GO Rakovica Branislav Vujović, članovi Veća GO Rakovica Snežana Predojević, Nebojša Ivanović i Tomislav Pantelić i koordinator Kancelarije za mlade GO Rakovica Bojan Bogdanović. Podeli paketića prisustvovali su članovi Rotari kluba Srbije, kao i mnogi drugi gosti.