Novogodišnji paketići za decu iz Šekspirove

Датум објаве: 30.12.2021.

Novogodišnji paketići za decu iz Šekspirove

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je, u okviru svoje pokretne kancelarije, posetio zajedno sa sekretarkom za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju u Šekspirovoj ulici. Tom prilikom, oni su deci ove ustanove podelili novogodišnje paketiće. Događaju je prisustvovala i pomoćnica direktora ove ustanove socijalne zaštite Jelena Gajić.

Vesić je podsetio da je ova ustanova socijalne zaštite urađena po svim svetskim standardima i da malo koja zemlja u Evropi ima ovakvu vrstu dnevnog boravka.

– Danas smo doneli 150 paketića, od ukupno 500 koliko je opredeljeno preko naše Fondacije za decu i mlade Beograda „Gnezdo”. U tome su nam pomogle kompanije „Lidl”, „Vulkan” i robna kuća „Panda”. Ovim smo pokazali da vodimo računa o svakom detetu na teritoriji grada i da svako dete ima pravo da dobije novogodišnji paket, jer je to naša obaveza kao društva. To pravo posebno imaju ona deca koja se nalaze u ustanovama socijalne zaštite a o kojoj mi kao društvo imamo dodatnu obavezu da brinemo. Dakle, svako dete ima pravo na osmeh za Novu godinu, da vidi Deda Mraza, što je korisnicima ovog centra i te kako značajno. Njima je potrebna dodatna pomoć društva a mi u Gradu Beogradu vodimo računa o svim sugrađanima, posebno o onima koji zahtevaju posebnu brigu – kazao je Vesić, istakavši da će se njegova kancelarija od januara vratiti rešavanju drugih problema, a da ove nedelje radi samo za decu.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević zahvalila je zameniku gradonačelnika na podršci u mesecu darivanja i naporu da pokretna kancelarija zajedno sa Fondacijom za decu i mlade Beograda obezbedi poklone za svu decu iz gradskih socijalnih ustanova.

– Pored paketića koji će danas biti podeljeni u ovom centru, u saradnji sa opštinama obezbedili smo paketiće i za decu iz svih 15 dnevnih boravaka na teritoriji grada, što znači da će poklon do kraja dana dobiti ukupno 630 korisnika. I u narednoj godini nastavićemo da unapređujemo položaj osetljivih grupacija. Grad Beograd je do sada obezbedio najviše moguće standarde kada govorimo o pružanju usluga. Podsetiću da je Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa smetnjama u razvoju u Šekspirovoj dobio senzornu sobu, što je osma po redu u našim dnevnim boravcima, a do pre sedam godina nije postojala nijedna. U planu nam je da 2022. godine, na inicijativu roditelja, krenemo sa projektovanjem novog ovakvog centra u Zemunu. To nam je veoma važno jer je više od 80 korisnika sa teritorije ove opštine, a da pritom nemaju svoj dnevni boravak – kazala je Nataša Stanisavljević.

Korisnici ustanove i njihovi gosti tom prilikom su zajedno sa Deda Mrazom okitili jelku.

Izvor: Beoinfo