Obeležen Međunarodni dan osoba sa autizmom

Датум објаве: 09.04.2013.

Obeležen Međunarodni dan osoba sa autizmom

Međunarodni dan osoba sa autizmom obeležen je 2. Aprila na hipodromu Beo Zoo vrta, kako bi se skrenula pažnja javnosti na osobe sa autizmom i članove njihovih porodica kojima je zbog specifičnosti problema neophodna kontinuirana podrška.

Skup je organizovalo Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, podržan od strane gradske Skupštine, a slogan manifestacije je bio „Roditelji osoba sa autizmom imaju samo jednu želju, koja je tvoja…“ Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić, koji je otvorio skup, rekao je da Sekretarijat već dugi niz godina vodi računa o potrebama osoba sa autizmom i poboljšanju uslova u svih 14 dnevnih boravaka za osobe sa smetnjama u razvoju.

Na hipodromu je tradicionalo postavljeno i „Jaje lepih želja“, gde su građani mogli da napišu želje i poruke podrške osobama sa autizmom i njihovim porodicama.

Istovremeno su organizovane i interaktivne radionice slikanja, vajanja i oslikavanja drvenih uskršnjih jaja i izložbe rukotvorina dece i mladih sa autizmom.

Tokom trajanja proslave, ulazak u Zoo vrt bio je besplatan za sve posetioce, a goste su zabavljali i mališani iz hora „Čarolija“, mladi sa autizmom, KUD „Veliko kolo“ iz Novog Sada i Karate klub „Nipon“.

U obeležavanju Dana su učestvovali i korsnici DB Diljska, Čukarica i Obrenovac koji su pored učešća u aktivnostima proveli i prijatan dan u ZOO vrtu.