Odavanje počasti narodnim herojima Spasiću i Mašeri

Датум објаве: 17.04.2018.

Odavanje počasti narodnim herojima Spasiću i Mašeri

Polaganjem venaca na spomen ploču poručnicima Kraljevine Jugoslavije Milanu Spasiću i Sergeju Mašeri, Gradska opština Čukarica, u saradnji sa Rečnom flotilom Vojske Srbije, obeležila je danas 77. godišnjicu od herojske pogibije mornaričkih oficira. Odavanjem počasti mornaričkim oficirima Spasiću i Mašeri čuva se uspomena na nesvakidašnji herojski čin, koji je ostao zapisan u analima vojne prakse.

U ime delegacije Gradske opštine Čukarica na spomen ploču poručnicima Spasiću i Mašeri venac su položili predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i predsednik Skupštine GO Čukarica Milan Stojić, a u ime Rečne flotile Vojske Srbije kapetan korvete Darko Stričić. Polaganju venaca prisustvovali su i delegacije Opštinske organizacije SUBNOR-a, Mesnog udruženja boraca kao i korisnici i zaposleni DB Čukarica.

Svoj patriotizam poručnici i narodni heroji Spasić i Mašera pokazali su ostavši na svom brodu do poslednjeg trenutka, ne želeći da priznaju proglašenu kapitulaciju svoje zemlje i predaju svoj brod, žrtvovali su živote potapajući se zajedno sa njim.