Održana manifestacija “Sport za sve”

Датум објаве: 12.12.2022.

Održana  manifestacija “Sport za sve”

U utorak, 6. decembra je, u sportskoj hali „Aleksandar Nikolić“, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održana manifestacija pod nazivom „Sport za sve“ na kojoj su predstavljeni brojni vidovi sporta i gde je preko 500 učesnika, dece i mladih pre svega, u društvu istaknutih paraolimpijaca na najbolji način potvrdilo svu radost i lepotu koju druženje i zajedništvo daju.

Ova po mnogo čemu jedinstveva priredba započeta je pre šest godina uz podršku i pomoć UNICEF-a i stiče sve veću popularnost i okuplja učenike škola, članove klubova i udruženja, korisnike usluga Centra kao i brojnih ustanova dečje, socijalne i zdravstvene zaštite iz svih delova Beograda, ali i niza mesta iz cele Srbije – Šapca, Niša, Velike Plane, Ćićevca, Mladenovca i drugih, a ima za cilj da promoviše i podstiče inkluziju i sistem vrednosti u kojoj svi uživaju ista prava i mogućnosti bez razlike.

Višesatno druženje uz raznovrsne aktivnosti, kako sporta – poligon, fudbal, košarka u kolicima, sedeće odbojke, stoni tenis, boćanje, badmington, konjički sport, veslanje, frizbijada, karate, itd. tako i kulturno- zabavnog programa sa scenskim izvođenjem, animatorima, zabavljačima i sl. ostavili su snažan utisak i kod učesnika i poslali divnu poruku opravdavajući i podstičući ove vidove okupljanja kao snažan doprinos izgradnji zajedništva.

Igre je i ovog puta uspešno organizovao Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a svojim prisustvom su značaj istim dali brojni gosti – predstavnici partnerskih organizacija i institcuija i ugledni pojedinci iz sveta sporta, obrazovanja, naučnog i humanitarnog rada a njeno održavanje je podržao i omogućio Grad Beograd. Događaju su prisustvovali predsednik Sportskog saveza OSI I naš paraolimpijac Draženko Mitrović, generalni sekretar sportskog saveza OSI Nemanja Radović, a ispred Sekretarijata za sport i omladinu je govorio Mihajlo Bukvić.

Izvor: SSOSIB