Osmomartovsko takmičenje žena sa invaliditetom

Датум објаве: 01.04.2013.

Osmomartovsko takmičenje žena sa invaliditetom

Takmičenje je održano u četvrtak 08. marta 2013, u sportskom centru “OLIMP” ul. Vjekoslava Kovača 11, Zvezdara, sa početkom u 11 časova.

Organizatori takmičenja bili su Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara. Pokrovitelj takmičenja je Skupština grada (Sekretarijat za sport i omladinu) i Gradska opština Zvezdara.

Počasni gosti manifestacije bile su sportistkinje sa invaliditetom iz Beograda, reprezentativka Srbije u streljaštvu Mira Ilić Đuričin i naša najbolja parabiciklistkinja Danijela Jovanović.

Takmičenje su zvanično otvorili predsednik opštine Zvezdara, Edip Šerifov i predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Gordana Todorić.

Oko 100 učesnica je imalo priliku da se takmiče u 5 sportskih disciplina (stoni tenis, boćanje, pikado, bacanje pločica i viseća kugla). Pobednice po disciplinama bile su Dragana Vuksan (stoni tenis), Milica Vuljanović (DB Šekspirova-viseća kugla), Jelena Simonović (bacanje pločica), Milica Bekčić (boćanje) i Jelena Mišković (pikado).

Od udruženja učestvovali su: Sportsko – rekreativno udruženje “Sve je moguće“, Udruženje stanara doma za odrasla invalidna lica, Asocijacija za promovisanje inkluzije, Udruženje “Živimo zajedno“, Dnevni boravak Šekspirova, Škola Radivoj Popović, Škola Stefan Dečanski, Društvo MNRO Zvezdara, Sportski klub slepih “Pobeda“, Škola “Boško Buha“, Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, Gradska organizacija gluvih Beograda, Sportsko rekreativno društvo slepih “Napredak“, Društvo za cerebralnu paralizu Zvezdara.

Izvor: SOSIB