“Osvajanje Beograda”

Датум објаве: 21.10.2013.

“Osvajanje Beograda”

U subotu, 19. oktobra 2013., u okviru gradske manifestacije „Osvajanje Beograda“ održan je program na prostoru Pionirskog parka i Andrićevog venca, posvećen Ivi Andriću i njegovoj ljubavi prema sportu. Program je počeo u 12 časova, a u njemu je učestvovalo oko 60 učesnika – učenici Prve beogradske gimnazije, Sportske gimnazije i korisnici iz Dnevnog boravka Stari grad.

Osnovna ideja manifestacije bila je da se mladima ponude različiti programi i aktivnosti koji su edukativni, zabavni i rekreativni, kako bi se učesnici inspirisali, angažovali i zapitali o sopstvenim afinitetima.

Cilj današnje akcije je bio da se lik našeg najpoznatijeg pisca približi tinejdžerima kroz sadržaje koji su njima bliski – kroz sport, ali i druženjem i razgovorom sa njihovim današnjim uzorima, poznatim sportistima, kao što su Milorad Čavić, najpoznatiji srpski plivač, Željko Tanasković, Dušan Petković, Filip Vujić, bivši i aktuelni odbojkaški reprezentativci i Petar Božić i Nikola Milutinov, predstavnici šampionske generacije KK Partizan.

Posle neformalnog razgovora i fotografisanja, učesnici su sa našim poznatim sportistima u Pionirskom parku igrali zanimljivu i dinamičnu igru sakupljanja autograma, nakon čega je proglašena pobednička grupa koja je osvojila nagrade.

Projekat „Osvajanje Beograda“ realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Beograda i kompanije NIS, u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta DADOV.