Otvoren novi objekat DB Šekspirova

Датум објаве: 04.02.2013.

Otvoren novi objekat DB Šekspirova

Posle dvadeset godina, prvi i najveći dnevni boravak u zemlji, nastaviće rad u novoj zgradi.

Objekat je svečano otvorio gradonačelnik Beograda Dragan Đilas a prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić, članovi Gradskog veća Jovana Mehandžić i Darko Božić, Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić, direktor Centra Rajko Marin, roditelji korisnika, kao i veliki broj gostiju i zvanica. Gradonačelnik Đilas istakao je da je ponosan i srećan što je za vreme mandata ove gradske vlasti, ovim mladim ljudima omogućeno da svakodnevno borave u ustanovi, koji je sagrađena i opremljena po najvišim standardima. „Realizaciju ovog prelepog projekta od početka do kraja vodio je moj zamenik Milan Krkobabić i on zaslužuje sve pohvale što smo danas ovde sa vama“ rekao je Đilas. Zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić najavio je da će na mestu drvenih baraka, u kojima su ranije boravili korisnici, nići još jedan velelepni objekat.

Osim 12 prostorija za dnevni boravak i defektološki tretman, nova ustanova poseduje i savremeno opremljenu računarsku medijateku, kabinet za domaćinstvo, staklenu baštu, ambulantu za preventivnu zdravstvenu zaštitu, prostranu trpezariju, veliko dvorište sa amfiteatrom i teren za odbojku, košarku i mali fudbal. U objektu će boraviti 128 korisnika, koji će osim redovnih sadržaja biti angažovani i u likovnim i grnčarskim radionicama, radionicama u kojima će učiti tehnike tkanja, kao i svakodnevne životne veštine u kabinetu za domaćinstvo. U modernoj sali za fiskulturu moći će da se bave sportskim i rekreativnim aktivnostima.

Ovaj dnevni boravak, kao i ostali na teritoriji grada, će pružati petodnevno usluge dnevnog prihvata od 6 do 18 časova, usluge ishrane, preventivnu zdravstvenu zaštitu, vaspitno-obrazovni rad, radno-okupaciono angažovanje, kulturno-zabavne i sportsko-rekreativne aktivnosti.

Od danas, umesto adrese Šekspirova bb, boravak ima kućni broj, tako da je nova adresa Šekspirova 8.