Počela rekonstrukcija Dnevnog boravka u Mladenovcu

Датум објаве: 06.08.2021.

Počela rekonstrukcija Dnevnog boravka  u Mladenovcu

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je danas početku radova na renoviranju Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Mladenovcu. Kako je tom prilikom precizirala, ovaj dnevnik boravak ima 42 korisnika o kojima brine 22 zaposlena.

– Predviđeni su kompletni sanitarni radovi kako bi korisnici u dnevnom boravku imali najbolje moguće uslove. Grad Beograd ulaže u dalji razvoj socijalne zaštite i infrastrukturu ustanova jer želimo najbolje i za korisnike i zaposlene. Rok za završetak radova jeste 45 dana, a nakon toga sledi opremanje novim nameštajem i opremom. Vrednost ovih radova iznosi oko 9,5 miliona dinara sa PDV-om – navela je Nataša Stanisavljević.

Ona je najavila da ove godine počinje izgradnja novog dnevnog boravka u Barajevu, a sledeće godine još jednog objekta u Zemunu.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je Gradu Beogradu i resornom sekretarijatu na domaćinskom odnosu prema prigradskim opštinama.

– Ovo je ogromna investicija za nas, koja je važna za sve građane, a posebno jer se ovaj objekat renovira posle 15 godina. Nadam se da će se ovakav odnos Grada prema prigradskim opštinama nastaviti. Imamo dobru saradnju sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i nadam se da ćemo sve zajedničke projekte do kraja godine ispuniti kvalitetno – rekao je Glišić.

Snežana Živanić, rukovodilac Organizacione jedinice u sistemu dnevnih boravaka Grada Beograda, ukazala je da su i roditelji i korisnici prezadovoljni.

– Očekujemo nove i promenjene uslove adekvatne vrstama i stepenu hendikepa koje naši korisnici imaju. Socijalna politika je osetljiva tema i gradski sekretarijat o tome razmišlja na autentičan i adekvatan način. Čast mi je što sam deo tima koji vodi računa o ranjivim društvenim kategorijama kojima je pomoć potrebna – istakla je ona.

Majka korisnika ove ustanove Marica Drobac je ocenila da je dnevni boravak ustanova koja je nezamenljiva.

– Mnogo mi znači dnevni boravak sa svim sadržajima koje nudi. Osoblje je predivno i vodi računa o svima na izuzetan način – rekla je Marica Drobac.

 

Izvor: Beoinfo