Podeljeni paketići korisnicima dnevnog boravka u Šekspirovoj

Датум објаве: 29.12.2022.

Podeljeni paketići korisnicima dnevnog boravka u Šekspirovoj

Sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić uručila je novogodišnje paketiće korisnicima Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Aleksandra Čamagić je paketiće uručila u društvu direktora ove ustanove Petra Jordanova.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas sa korisnicima ovog Centra i što mogu da se uverim da su uslovi u kojima borave na visokom nivou i što su sve njihove potrebe zadovoljene – izjavila je sekretarka Čamagić.

Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu je ustanova koja ima 15 objekata dnevnih boravaka, sa ukupno 553 mesta.

Trenutno 630 korisnika ima rešenje Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu za korišćenje ove usluge. Petnaest dnevnih boravaka koji funkcionišu u okviru Centra su otvoreni radnim danima od 6 do 18 časova. U prevoz korisnika je uključeno 16 vozila GSP-a i četiri kombi-vozila Centra.

Dnevni boravak „Šekspirova“ koji funkcioniše u okviru Centra, trenutno ima 150 upisanih korisnika o kojima brine 54 zaposlenih.

Usluga dnevnog boravka podrazumeva prihvat korisnika, stručni rad na održanju i razvoju socijalnih, psihofizičkih funkcija i veština, ishranu, preventivnu zdravstvenu zaštitu, prevoz na relaciji kuća – dnevni boravak – kuća, kao i uključivanje korisnika u širu društvenu zajednicu.

– Ovo je jedan od 15 objekata u kojima se pruža usluga dnevnog zbrinjavanja dece i omladine ometene u razvoju. Ideja nam je da zajedno sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu u narednom periodu radimo na povećanju kapaciteta – izjavio je Jordanov.

 

Izvor: Beoinfo