Priznanja najboljim sportistima i Gradu Beogradu na podršci osobama sa invaliditetom

Датум објаве: 24.12.2014.

Priznanja najboljim sportistima i Gradu Beogradu na podršci osobama sa invaliditetom

23. decembar – Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović primio je danas u ime Grada Beograda plaketu za ukupan doprinos unapređenju sporta osoba sa invaliditetom na godišnjoj akademiji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda održanoj u Starom dvoru. Zamenik gradonačelnika uručio je i priznanja najboljoj sportistkinji i sportisti u 2014. godini.

– Grad Beograd je sa vama. Finansiranje rada saveza i termina namenjenih sportistima mali je deo onoga što Grad i u narednim godinama treba da radi. Izuzetno je važno da svi naši sportski centri budu dostupni osobama sa invaliditetom i da vam se pruže svi uslovi koje imaju i drugi sportisti. Na taj način ćemo zajedno ostvarivati još bolje rezultate. Čestitam vam na upornosti, trudu i istrajnosti jer ste primer kako se može uspeti u onome što se radi. Vaš primer treba da slede mladi i da im budete dodatni podsticaj za bavljenje sportom – istakao je Andreja Mladenović.

Velimir Knežević, predsednik saveza, poručio je sportistima da su čitav Beograd učinili ponosnim i da iza njihovog uspeha stoji velik trud, ali i podrška zajednice.

Najbolja sportistkinja u 2014. je Zorica Popadić, a nagradu je dobila za ostvareno ekipno prvo mesto na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu. Najbolji sportista je Draženko Mitrović za osvojenu srebrnu medalju u kugli i bronzanu u koplju na Evropskom prvenstvu u atletici. Najbolji sportski kolektiv je Atletski klub „Pogledi“ – klub iz kojeg potiču svi nagrađeni atletičari i kolevka velikog broja osvajača medalja sa paraolimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava.

Predstavnici sekretarijata za sport i omladinu i socijalnu zaštitu, među kojima je bio i g. Stevan Banjac, uručili su i plakete za visoko sportsko postignuće i izuzetno sportsko postignuće, a plakete i zahvalnice dodeljene su i zaslužnim institucijama, organizacijama i pojedincima, među kojima se nalazi i Centar, kao ustanova koja prepoznaje značaj sporta i nastoji da bavljenje njim postane deo redovnih i svakodnevnih aktivnosti svih korisnika. Zahvalnicu je u ime Centra primio VD Direktora Petar Jordanov.