Projekat „Seksualnost pripada svima“

Датум објаве: 08.04.2014.

Projekat "Seksualnost pripada svima"

Projekat „Seksualnost pripada svima“, koji se realizuje u okviru Centra u smislu pružanja i ovog tipa podrške porodicama naših korisnika, prezentovan je 3. aprila u DB Kornelije Stanković. U toku održavanja redovnog roditeljskog sastanka, projekat je informativno predstavljen i roditelji, pored stručnih radnika Boravka, dobili su osnovne informacije o cilju projekta, sadržaju radionica, i mogućnostima koje ginekološka ordinacija Doma zdravlja pruža.

Ova ordinacija nalazi se pri Savetovalištu za mlade Školskog dispanzera DZ “Savski venac” u ul. Vojvode Milenka 35. Stručni koordinator projekta Dr Svjetlana Cvijanović, uz pomoć sestre Snežane Malešev objasnila je rad preventivnog centra, istakla značaj očuvanja reproduktivnog zdravlja, i pozvala roditelje da kontaktiraju ordinaciju koja pruža usluge osobama sa teškoćama u razvoju, bez obzira na starosnu dob.Rad ginekološke ordinacije se obavlja na tri nivoa, u smislu organizovanih radionica za roditelje, individualnih savetovanja kao i pokretanja on line savetovališta i web site-a, kao i informisanja putem medija. Roditeljima je predstavljeno šta je do sada urađeno i koju vrstu informacija i saveta mogu dobiti preko: www.seksualnostpripadasvima.rs

Podeljeni su flajeri i pozvani su roditelji da svojim sugestijama i temama za koje su posebno zainteresovani uzmu učešće u projektu, i da sa svojom i ženskom i muškom decom posete ordinaciju. Kako bi se pregledi lakše realizovali, roditelji naših korisnika će imati i mogućnost dobijanja usluga i u okviru samog boravka.Na kraju sastanka dogovoreno je da se uskoro precizira vreme i datum održavanja prve radionice.

Projekat „Seksualnost pripada svima“ realizuje Udruženje građana „Perspektive“ u saradnji sa Domom zdravlja „Savski venac“, Vodičem za roditelje i Centrom, a sve to pod pokroviteljstvom Gradske opštine Savski venac.