Promocija

Датум објаве: 22.03.2013.

Promocija

U petak, 22. Marta, učenici iz Doma za decu i omladinu sa oštećenjem sluha učestvovali su na promociji “EKO ZABAVNIKA”, prvog časopisa za decu koji je posvećen zaštiti prirode i životne sredine, u Vukovoj zadužbini. Oni su bili domaćini i promoteri čitavog događaja. Oslikavali su majice, delili časopise, zelene jabuke, cveće. Za tu priliku su izradili aranžmane i velike pečurke od recikliranih plastičnih čaša, flaša, starih novina i kesa. Tim aranžmanima je dekorisan prostor u kome se održavala promocija.

U prvom broju “EKO ZABAVNIKA“ izašla je priča o akciji recikliranja elektronskog i električnog otpada pod nazivom “Budi odličan i odlučan – recikliraj” koju su naša deca sprovela u saradnji sa “BiS” reciklažnim centrom. Zbog izuzetnog uspeha u toj akciji, deca su kandidati za osvajanje medalje pod nazivom “Bajna Kolajna,” za trud i odgovornost prema životnoj sredini.

Izdavanje časopisa podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja republike Srbije, „E-reciklaža“ iz Niša i „AS Elektro“ iz Sremske Kamenice.