Proširen i adaptiran DB Borska

Датум објаве: 17.03.2016.

Proširen i adaptiran DB Borska

Pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić, obišli su danas proširen i adaptiran objekat Dnevnog boravka u Borskoj ulici u Rakovici.

Prema rečima Irene Vujović, proširenje prostornog kapaciteta ovog objekta veoma je značajno jer se na taj način pospešuje kvalitet života korisnika tako što se povećava prostor za radionice, čime se omogućava još bolja realizacija programskih aktivnosti.

„U ovom dnevnom boravku duplo je proširen kapacitet i sada se raspolaže sa oko 300 kvadrata. Na ovaj način Grad Beograd stalno unapređuje svoje usluge i korisnicima omogućava udobniji boravak. U rekonstrukciju ovog objekta uloženo je 805.000 dinara i pored Grada Beograda sredstva su donirali JKP „Parking servis”, Fondacija „Ana i Vlade Divac”, Fondacija „Nik Vujčić”, Rotari klub „Skadarlija”, NVO „Radost deci”, fabrika nameštaja „Linea Milanović”, kao i Svetozar Stojanović, rekla je Irena Vujović.

Ona je dodala da je usluga znatno poboljšana, postavljeni su pregradni zidovi, zidne i podne pločice, laminat, adaptirani su toaletni prostori i opremljena senzorna soba, što mnogo znači za korisnike ovog dnevnog boravka.

„Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i zajedno sa društveno odgovornim kompanijama stalno se trudimo da unapređujemo uslugu. Ovom prilikom im zahvaljujem i pozivam druge društveno odgovorne kompanije da učestvuju u projektima Grada Beograda. Zahvaljujem i Opštini Rakovica koja je organizovala humanitarne akcije čiji je prihod išao u poboljšanje usluga dnevnog boravka“, rekla je pomoćnica gradonačelnika koja je, ovom prilikom, najavila i rekonstrukciju dnevnog boravka na Čukarici, izgradnju novog dnevnog boravka na Voždovcu i skoro otvaranje ustanove „Predah plus”.

Nataša Stanisavljević je precizirala da je kapacitet objekta dnevnog boravka za 21 korisnika i istakla da ovo pokazuje kako svi zajedno možemo da poboljšamo uslove i kvalitet usluge u ovom dnevnom boravku.

„I u narednom periodu ćemo se truditi da uradimo sve što možemo i da izdvojimo sredstva grada, ali i pozivamo druge društveno odgovorne kompanije da nam pomažu kako bi naši korisnici imali što bolje uslove. Objekat je kompletno obnovljen, ali mi smo uvek na raspolaganju kako bi donatori mogli da se javljaju i na taj način dodatno unapredimo sadržaje“ naglasila je Stanisavljevićeva.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić zahvalio je svim donatorima jer je, kako je rekao, ovaj dnevni boravak značajan za građane Rakovice.
„Sada imamo dvostruko više prostora, prostorije su opremljene najnovijom tehnologijom i korisnici centra imaju mnogo bolje uslove za boravak“, rekao je Kocić.

Događaju su prisustvovali direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković predsednik Skupštine GO Rakovica Cvijetin Đukanović i članovi Veća GO Rakovica Nebojša Ivanović i Filip Marjanović kao i direktor Centra Petar Jordanov.