Првенство Београда у боћању за особе са инвалидитетом `23.

Датум објаве: 03.11.2023.

Првенство Београда у боћању за особе са инвалидитетом `23.

Првенство Београда у боћању за особе са инвалидитетом, одржано је 02. новембра 2023. године у Спортском центру Олимп на Звездари.
Око 100 такмичара што је рекордан број пријављених, надметало се за звање најбољих у овој години у различитим категоријама. Такмичари су били чланови удружења „Живимо заједно“, „И ми смо овде“, Удружења за младе и студенте са инвалидитетом,корисници Центра из дневних боравка „Борска“, „Сунце“, „Шекспирова“ и „Корнелије“, Друштва МНРО Звездара, Друштва за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, Савеза за церебралну и дечију парализу, Спортско рекреативног удружење особа са инвалидитетом „Победник“, Спортско рекреативног друштва слепих „Напредак“ Београд, ученици Медицинске школе Београд, корисници активности Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда.
Најуспешнија екипа у категорији особа са телесним оштећењем горњих екстремитета била је екипа „Бисери“, затим „Шампиони“ (оба тима су чланови Савеза за церебралну и дечију парализу), док је треће место зауела екипа „Неустрашиви“ (чланови СРУ ОСИ „Победник“).
У категорији особа без оштећења горњих екстремитета прво место је заузела екипа чланова СРДС Напредак, друго место је заузела екипа „Блокови“ (чланови СРУ ОСИ „Победник“), док је треће место заузела екипа ДСРИ Звездара.
У категорији особа са интелектуалним тешкоћама победу је однела екипа МНРО Звездара, друго место је заузела екипа „Београд 1“ коју су представљали ученици Медицинске школе Београд, док је треће место припало екипи „Живимо заједно 7“.
Организатор првенства био је Спортски савез особа са инвалидитетом Београда у сарадњи са Друштвом за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара уз подршку Града Београда преко Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту и Градске општине Звездара.

Извор: ССОСИБ