Radionice u Prirodnjačkom muzeju

Датум објаве: 13.10.2014.

Radionice u Prirodnjačkom muzeju

8.oktobra grupa korisnika DB Čukarica je posetila Prirodnjački muzej. Tradicionalna Saradnja sa Sonjom Srejić, kustosom muzeja, započela je davne 2012. godine.

Svake srede, u pratnji stručnog radnika sa kojim se obavljaju konsultacije, organizovanim prevozom, korisnici stižu do Muzeja. U toku dvočasovnog boravka, ponudi im se raznovrstan sadržaj aktivnosti. Imaju priliku da se, primereno svojim intelektualnim sposobnostima i afinitetima, upoznaju sa radom Muzeja, retkim primercima iz bogate zbirke – biljnim i životinjskim svetom, mineralima, Svi darovi prirode, različite starosti, obrade i porekla, mogu se videti na jednom mestu.

Sonja, uvek raspoložena da ugosti i nagradi za uloženi trud naše korisnike, posebno osmišljava obrazovne sadržaje kroz multisenzorne podražaje i nadahnuto ih prezentuje. Ovakav interaktivan pristup prenošenju informacija našim korisnicima je od velikog značaja za njihovo razumevanje i osposobljava ih da aktivno egzistiraju u socijalnoj sredini koja im postaje sve manje nepoznata. Korisnicima je, takođe, na raspolaganju je i izložbena galerija Muzeja na Kalemegdanu.