Sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom

Датум објаве: 20.02.2013.

Sportsko takmičenje osoba sa invaliditetom

Povodom Nedelje solidarnosti sa osobama sa invaliditetom, u Utorak 6. Novembra, Društvo za sport i rekreaciju invalida Zvezdare u partnerstvu sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda, organizovali su, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zvezdara i Skupštine grada Beograda, sportska takmičenja osoba sa invaliditetom u Sportskom centru „Olimp – Zvezdara“, na kome su učestvovali i korisnici DB šekspirova.

Manifestacija je imala za cilj prezentaciju i popularizaciju sportova kojima se bave osobe sa invaliditetom. Učesnici su imali priliku da se takmiče u pet sportskih disciplina: pikado, boćanje, viseća kugla, bacanje pločica i stoni tenis. Pored osoba sa invaliditetom, takmičenju su mogli da se pridruže i svi zainteresovani građani.

Takmičenje su svečano otvorili predsednik Opštine Zvezdara, Edip Šerifov, kao i predsednik Skupštine opštine Zvezdara, Dušan Ignjatović, zajedno sa srpskim paraolimpijcem Željkom Dimitrijevićem, predsednicom Društva za sport i rekreaciju invalida Zvezdare, Jagodom Planojević, i predstavnikom Sekretarijata za sport i omladinu, Draganom Ćirićem, koji su poželeli uspešan sportski dan svim takmičarima. Manifestaciji su pored mnogobrojnih građana i takmičara prisustvovali i članovi Gradskog veća grada Beograda.

Svim takmičarima dodeljena su diplome za učešće u takmičenju, dok su najuspešnijima dodeljene medalje. U disciplini bacanje pločice, treće mesto osvojila je Snežana Božinovski, korisnica DB Šekspirova.