U DB Borska proslavljena školska slava – Sveti Sava

Датум објаве: 21.02.2013.

U DB Borska proslavljena školska slava - Sveti Sava

JKP „Infostan“ i „Svetosavsko zvonce“, pomogli su da se prvi put u prostorijama DB Borska u beogradskom naselju Rakovica, organizuje proslava Svetog Save.

Učešće u obeležavanju ovog dečjeg i školskog praznika uzela su sva deca koja borave u ovoj ustanovi.

Svetosavskom programu koju su oni izveli prisustvovali su vikar Njegove Svetosti Patrijarha srpskog, Njegovo Preosveštenstvo Episkop hvostanski gospodin Atanasije, gospodin Rajko Marin direktor Centra, predstavnici JKP „Infostan“ i redakcije Svetosavskog zvonca.

Rečima dobrodošlice najpre se prisutnima obratila rukovdilac Boravka, gospođa Mirjana Bilbija. Ona je, između ostalog, naglasila da je ovo za njih zaista veliki događaj, jer pruža mogućnost početka procesa inkluzije ove dece. Samim ovim i oni kao i ostali đaci daju svoj doprinos obeležavanju velikog prosvetitelja i učitelja Svetoga Save, koji je osnivao prve škole i bolnice pri manastirskim opštežićima, koja su još u ono vreme vodila brigu ne samo o duhovnom nego i telesnom zdravlju naših predaka. Takođe se zahvalila i JKP „Infostan“ i Svetosavskom zvoncu na pruženoj podršci čime su pokazali da Država kroz saradnju sa Crkvom može podići realizaciju i implementaciju korporativne društvene odgovornosti na još veći nivo.

Nakon ovih uvodnih reči deca su zapevala Svetosavsku himnu i izvela nekoliko recitala koji su govorili o životu i detinjstvu Svetog Save. Po završetku programa, blagoslov i najlepše želje Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja, preneo je Episkop Atansije, koji je u svojoj besedi naglasio da je za Crkvu briga o životu i odrastanju sve dece ista, jer „pred Gospodom smo svi jendaki“. Posebno se zahvalio svim ljudima, posvećenim poslu i brizi prema ovoj deci, sa kojom rade uz puno ljubavi, srpljenja, truda i razumevanja.

Kao i njihovi vršnjaci koji su proslavili Svetoga Savu širom Zemaljske kugle i ova deca su dobila paketiće koje im je uručio vladika Atanasije. Pored paketića JKP „Infostan“ i „Svetosavsko zvonce“, obezbedili su za ovaj boravak didaktička sredstva za likovnu i muzičku sekciju.