Uređeno igralište u Borskoj

Датум објаве: 13.02.2013.

Uređeno igralište u Borskoj

Izgradnjom dva dečja igrališta i rekonstrukcijom sportskog terena u stambenom naselju u Borskoj ulici, deca tog dela grada i korisnici db Borska dobili su kvalitetan prostor za druženje i igru. Otvaranju igrališta, čiji su sadržaji prilagođeni i deci sa smetnjama u razvoju, prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković, sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić i rukovodstvo Centra. Pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković rekao je da su tereni u tom naselju rekonstruisani na inicijativu građana Kanarevog brda i pozvao sugrađane da učestvuju u planiranju i realizaciji ovakvih projekata. Sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić rekao je da je igralište u Borskoj još jedan dokaz da grad Beograd vodi računa o osobama sa smetnjama u razvoju i dodao da će sekretarijat i ubuduće učestvovati u realizaciji takvih projekata.

JKP „Zelenilo – Beograd“ sagradilo je dva nova dečja igrališta. Jedno se prostire na površini od 130m2 i presvučeno je asfaltom sa stazom od gume sa simbolima saobraćajnice, a predviđeno je za vožnju rolera i bicikla. Veće igralište, površine 170m2, presvučeno je specijalnom gumom, postavljeni su savremeni rekviziti, specijalno dizajnirani za decu sa posebnim potrebama. Kombinovano igralište za košarku, fudbal i odbojku presvučeno je ravnajućim slojem, ograđeno žičanom ogradom i sa pristupnom stazom za decu koja se kreću u kolicima.

„Ovo sada daje mogućnost da naši rehabilitacioni postupci, kao i uključivanje dece u društvenu sredinu budu što kvalitetniji jer će više vremena provoditi na otvorenom prostoru. Dnevni boravak zbrinjava 17 korisnika, a kapacitet je 21. Nameravamo da ove godine proširimo kapacitete i dobijemo još 300 kvadrata korisnog prostora, koji će nam mnogo značiti u radu sa decom“ – izjavila je Mirjana Bilbija, rukovodilac db Borska.

Foto: Beoinfo