Uručeni paketići korisnicima DB Šeksiporova

Датум објаве: 22.12.2014.

Uručeni paketići korisnicima DB Šeksiporova

22. decembar – Pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, zajedno sa zamenicom sekretara za socijalnu zaštitu Natašom Stanisavljević, obišla je danas Dnevni boravak u Šekspirovoj i povodom predstojećih praznika  korisnicima uručila paketiće za koje je donator bio „Soko Štark“, a koji je obezbedio paketiće i za preostalih 400 korisnika Centra.

„Pored svakodnevne stručne nege, deca i omladina razvijaju i svoje talente u brojnim radionicama. Prošle nedelje otvoren je jedan od ovakvih centara u Obrenovcu, koji je bio uništen posle majskih poplava. Takođe, organizovan je prevoz za užu teritoriju Beograda u skladu sa ugovorom sa GSP „Beograd“, dok je za teritorije Obrenovca, Lazarevca, Barajeva i Mladenovca, Centar sam obezbedio kombi vozila. U narednoj godini sa predstavnicima lokalnih zajednica i udruženjima roditelja zajedno ćemo potražiti adekvatne prostore, kako bismo uslugu proširili,“ istakla je Irena Vujović.
Petar Jordanov, v.d. direktora Centra, izrazio je zahvalnost i Gradu i donatoru. On je podsetio da Centar u svom sastavu ima 14 dnevnih boravaka i dve stacionarne ustanove. Za naredni period planirano je proširivanje usluga, i to na privremeni i povremeni boravak (predah). Strategija Grada je da svaka opština ima svoj dnevni boravak, tako da predstoji otvaranje ovakvih ustanova u Sopotu i Ovči.