Vakcinacija trećom dozom za zaposlene u sistemu socijalne zaštite

Датум објаве: 03.09.2021.

Vakcinacija trećom dozom za zaposlene u sistemu socijalne zaštite

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišla je vakcinalni punkt na Beogradskom sajmu gde su se danas vakcinisali, uglavnom trećom dozom, zaposleni u sistemu socijalne zaštite Grada Beograda.

Nataša Stanisavljević je istakla da je više od 150 zaposlenih pokazalo interesovanje i naglasila da su u pitanju ljudi koji su u direktnom kontaktu sa korisnicima.

– Pre svega tu su gerontodomaćice koje brinu o najstarijim sugrađanima, defektolozi, radni terapeuti, negovatelji koji rade u našim dnevnim boravcima za decu sa smetnjama u razvoju, zaposleni u Prihvatilištu za stara i odrasla lica, zaposleni u Prihvatilištu za decu, ali i socijalni radnici koji svakodnevno u centrima za socijalni rad imaju kontakt sa najmanje desetak korisnika – rekla je sekretarka Stanisavljević.

Prema njenim rečima, zaposleni u sistemu socijalne zaštite na ovaj način pokazuju, pre svega, odgovornost prema sopstvenom zdravlju, ali i prema zdravlju korisnika sa kojima su u svakodnevnom kontaktu.

– Želim sopstvenim primerom da podstaknem ljude da se vakcinišu. Većina zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite danas prima „buster dozu”, budući da su zaposleni u najvećem broju slučajeva primili prve dve doze. Ipak, ima i onih koji su preležali kovid pa tek sada, posle perioda u kojem su imali antitela, primaju prvu dozu, što je takođe veoma važno. Pored zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, danas su ovde sa nama i kolege iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu i želeli smo na ovaj način da pošaljemo poruku i motivišemo ljude da se vakcinišu – rekla je Nataša Stanisavljević, koja je danas primila treću dozu „fajzer” vakcine.

Ona je dodala da je epidemiološka situacija komplikovana, da brojevi rastu i naglasila da je vakcina jedini način da se pobedi ovaj virus.

– Osim toga, vakcinacijom pokazujemo da slušamo nauku i verujemo lekarima. Svako od zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite će u razgovoru sa lekarima odlučiti koju će vakcinu primiti kao „buster” ili prvu dozu. Pre primanja vakcine, svako treba da razgovara sa lekarom i ukoliko nije ranije odlučio, na licu mesta može da se posavetuje o vrsti vakcine. Važno je da su sve vakcine na raspolaganju – „fajzer”, „sputnjik”, „astra zeneka” i „sinofarm” – zaključila je sekretarka Stanisavljević.

 

Izvor: Beoinfo