Vakcinacija korisnika Centra trećom dozom vakcine

Датум објаве: 29.10.2021.

Vakcinacija korisnika Centra trećom dozom vakcine

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević prisustvovala je danas u smeštaju „Predah” vakcinaciji korisnika dnevnog boravka za decu i mlade ometene u razvoju kao i njihovih roditelja trećom dozom.

Ona je ovom prilikom istakla da se danas u ovoj ustanovi vakcinisalo 34 korisnika, prvom ili trećom „buster” dozom.

–Danas je organizovana vakcinacija korisnika dnevnih boravaka na teritoriji Grada Beograda. Takođe, u drugom dnevnom boravku „Sunce” se vakciniše još deset korisnika. Na ovaj način omogućujemo korisnicima da se vakcinišu u poznatom okruženju. S obzirom da se radi o korisnicima sa smetnjama u razvoju, promena sredine i nepoznato okruženje mogu dovesti do određenih promena u ponašanju. Iz tog razloga smo omogućili da se oni vakcinišu u poznatom okruženju– rekla je Stanisavljević i zahvalila ekipama domova zdravlja jer su izašli na teren.

Ona je istakla da je do sada vakcinisano 323 korisnika ove ustanove.

–Nama je najvažnije da svi korisnici budu zaštićeni i bezbedni kako bi dnevni boravci nastavili sa radom. Hvala direktoru Jordanovu i rukovodstvu ustanove jer svaki dan požrtvovano rade u cilju dobrobiti korisnika ove ustanove – objasnila je Stanisavljević.

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov izjavio je da je od 350 zaposlenih u ovoj ustanovi, vaksinisano 250.

–Želim da zahvalim Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, Ministarstvu zdravlja i domovima zdravlja čije ekipe dolaze ovde. Povećanjem broja vakcinisanih korisnika povećavamo i broj onih koji koriste uslugu – rekao je Jordanov.

Majka korisnice ove ustanove Biljana Popović izjavila je da je imunizacija bitna za osobe koje imaju svoje primarno oboljenje te da se njena ćerka, u konsultaciji sa lekarom, vakcinisala.

Izvor: Beoinfo