Vikend program u DB Diljska

Датум објаве: 13.06.2013.

Vikend program u DB Diljska

Od vikenda (8. juna) počeo je sa realizacijom projekat „Vikend program“ za korisnike Dnevnog boravka za decu sa autizmom (Diljska 12) i Dnevnog boravka za omladinu sa autizmom (ul. Kornelija Stankovića 13). Ovo je nastavak višegodišnjeg projekta koji se realizuje u organizaciji Centra i Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom.

Projekat ima za cilj podizanje kvaliteta života porodica i doprinosi očuvanju kapaciteta porodica da se svakodnenvo nose sa problemima koje imaju. Sami korisnici kvalitetno provode vreme, navikavaju se na odvajanje od roditelja i funkcionisanje u promenjenim uslovima.

Vikend program počinje u petak poslepodne i uključuje polsepodnevne aktivnosti za korisnike, večeru i pripremu za odlazak u krevet, noćenje uz nadzor kvalifikovanog medicinskog osoblja. Završava u subotu u 18 časova kada korisnici organizovanim prevozom odlaze kući. U toku dana obezbeđeni su doručak, ručak i dve užine. Korisnici su uključeni u kreativne, okupacione i fizičke aktivnosti. Zavisno od procene defektologa organizuje se šetnja ili socijalizacija u kafiću.

Prethodna iskustva korisnika, njihovih porodica i osoblja koje je bilo uključeno, su pozitivna, a projekat je ocenjen kao višestruko koristan i kvalitetan.