“We run Belgrade” – rekreativna trka na Ušću

Датум објаве: 17.09.2013.

“We run Belgrade” – rekreativna trka na Ušću

15. septembar 2013. Velika We Run Belgrade trka održana je na Ušću u organizaciji kompanije Delta sport i brenda Nike. Ivana Španović, promoter trke, predvodila je više od 7000 trkača u pohodu na pet pretrčanih kilometara, koliko je staza bila dugačka. Pored bronzane sa Svetskog prvenstva u Moskvi, među učesnicima su bili brojni sportisti, kao i ličnosti iz javnog života, među kojima su bili Boban Marjanović, Žarko Čabarkapa, Aleksandar Cvetković, kao i Marina Kotevski, Marijana Mićić, Inspektor Blaža i mnogi drugi.

Trka na Ušću imala je kao ideju promovisanje gradskog trčanja, zdravog i aktivnog načina života, a ovogodišnja trka bila je namenjena kako profesionalnim, tako i rekreativnim sportistima među kojima su našli svoje mesto i korisnici DB Šekspirova i DB Sunce.

Sjajnoj atmosferi u “warmup zoni” doprineo je Nike running mix kojim je DJ zabavljao prisutne, a svi zainteresovani bili su u prilici da se upoznaju i sa Nike+ aplikacijom koja između ostalog meri pređene kilometre, distancu, tempo, vreme, kao i utrošene kalorije tokom trčanja. Trkači su uz startni broj imali i čip pomoću kojeg je po završetku trke utvrđeno vreme njihovog prolaska kroz cilj, a na putu ka petom kilometru trkače je čekalo iznenađenje u vidu bubnjara i trubača koji su ih motivisali da stignu do cilja.

Veliki broj zaljubljenika u ovakav vid rekreacije na ulicama Beograda opravdao je epitet Beograda, kao grada sporta.