XXV Dečja olimpijada

Датум објаве: 13.02.2013.

XXV Dečja olimpijada

U Petak 1. Juna, korisnici db Šekspirova, Borska i Čukarica učestvovali su na tradicionalnoj Dečjoj olimpijadi u školi Anton Skala, koja se ove godine održala pod sloganom: „Svetski a naš – veliki si koliko drugome daš“, u čast naših velikana iz oblasti nauke, umetnosti i kulture. Pored njih, učesnici su bili učenici beogradskih škola za decu sa smetnjama u razvoju, gosti iz Kosovske Mitrovice, Novog Sada, Bora, učenici internacionalne škole „Čartvel“ i učenici redovnih škola sa teritorije Beograda.

Dečju olimpijadu, po 25. put organizuje škola Anton Skala u saradnji sa GO Savski venac, Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i Sekretarijatom za sport i omladinu, u cilju doprinosa senzibilizaciji javnosti za stvaranje inkluzivnog društva spremnog da razume i prihvati različitost.

Takmičenju su prisustvovali predstavnici opštinske i gradske uprave kao i olimpijski streljački tim: Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Zorana Arunović i Damir Mikec. Program je vodio inspektor Blaža a u bogatom kulturno-zabavnom delu učestvovali su, pored učenika, hor udruženja tumača gestovnog jezika UTLOSS, Ana Stanić i estradni umetnici.

Foto br.1 Zoran Žestić-TANJUG