Zvezda obradovala korisnike Dnevnog boravka u Šekspirovoj

Датум објаве: 23.02.2023.

Zvezda obradovala korisnike Dnevnog boravka u Šekspirovoj

Fudbalski klub Crvena zvezda je danas posetio Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Šekspirovoj ulici. Najveće oduševljenje su izazvali prvotimci Aleksandar Dragović i Stefan Mitrović, koji su pored druženja sa korisnicima iskoristili priliku da ih dodatno obraduju i uruče im crveno-bele poklone.

Obilaskom ustanove koja vodi brigu o mlađim članovima naše populacije Crvena zvezda je nastavila sa društveno-odgovornim akcijama koje su odavno postavljene kao jedan od prioriteta u funkcionisanju kluba. U skladu sa tim smo donirali Zvezdine poklone Centru za smeštaj i dnevni boravak dece ometene u razvoju, koji se nalazi u Šekspirovoj ulici. Godinama u nazad naš klub posebnu pažnju posvećuje mlađim navijačima, što predstavlja sitnicu u odnosu na ljubav koju zvezdaši imaju prema crveno-belim bojama.

Veliko zadovoljstvo da obraduju korisnike ustanove su imali stameni defanzivac Aleksandar Dragović i brzonogo krilo Stefan Mitrović, koji su se sa osmehom na licu družili, igrali fudbal i fotografisali, što je i potvrdio predsednik našeg kluba Svetozar Mijailović.

– Poseta koju smo organizovali je značajna iz prostog razloga što u ovoj populaciji imamo dosta zvezdaša kojima je ovaj susret pričinio veliku radost. U komšiluku smo, dobro je da i na ovakav način sarađujemo. Radost je videti na licima ljudi to osećanje, sreće i radosti što su imali priliku da se druže sa našim istaknutim igračima Dragovićem i Mitrovićem. Takođe vidim i po njima da im je ovaj susret značio, jer su obradovali decu, kao i odrasle ljude koji u ovoj ustanovi provode svoje vreme, edukuju se i rade poslove koji su korisni za njihov život. Zvezdini igrači su i ovom prilikom pokazali odgovornost prema našim ljudima, zvezdašima i drugima koji su se ovde zatekli, a došli su da pozdrave prvotimce Crvene zvezde. Očigledno je da svi oni koji borave u ovoj ustanovi redovno prate Zvezdu, ima dosta zvezdaša i kod zaposlenih, a pojedini su pokazali i zavidno fudbalsko umeće. Nije isključeno da će na nekim takmičenjima koje oni organizuju imati priliku da primene ono što su naučili danas od naših prvotimaca i da iskoriste to iskustvo – zaključio je Svetozar Mijailović.

Sjajne utiske povodom obilaska Dnevnog boravka u Šekspirovoj je istakao i talentovani prvotimac Stefan Mitrović.

– Prelep je osećaj doći i posetiti dečicu kojoj je potrebna pomoć. Odmah pri ulasku u ustanovu, zajedno sa Aleksandrom Dragovićem, primetio sam osmehe na licima najmlađih zvezdaša. Jednostavno su bili srećni što nas vide, a meni je to automatski dalo razlog za još veći osmeh. Kada sam bio mali uživao sam u tome da vidim fudbalere, to me je naročito radovalo. Sigurno smo posetom omogućili deci da dobiju veliku i lepu uspomenu. Imali smo opasnog protivnika ispred sebe, ali smo uživali da igramo fudbal sa mališanima. Videli smo dosta lepih golova, poteza i žongliranja sa loptom – zaključio je Stefan Mitrović.

Koliko je poseta Zvezdinih fudbalera značila korisnicima, ali i šta je na njih ostavilo najveći utisak otkrila nam je pomoćnica direktora Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Jelena Gajić.

– Druženje izuzetno znači našim korisnicima, jer se ostvaruje interakcija, naročito u ovoj situaciji gde su poznati sportisti u pitanju. Kao što ste i videli, korisnici su veoma uzbuđeni i poseta im mnogo znači upravo zbog te interakcije i inkluzije u društvenu sredinu, što nam i jeste jedan od ciljeva usluge dnevnog boravka. Videli ste koliko su se radovali prilici da odigraju fudbalsku utakmicu, svakom golu i interakciji, a naročito što su sa nama poznati fudbaleri, upravo to je njima pričinilo veliku radost. Sportska aktivnost je jedna od značajnih aktivnosti na kojoj radimo, ovakvi događaji doprinose da se ona dodatno pojača. Deca se izuzetno raduju pozivu da posete Marakanu i svi zajedno rado prihvatamo poziv, a pokloni kojim ste nas obradovali, naročito znače korisnicima, s obzirom da su simbolični i označavaju Crvenu zvezdu. Takođe će se u radu koristiti didaktički materijal, koji ste ovom prilikom donirali. Za sve ljude dobre volje poziv je uvek otvoren, ko je koliko u mogućnosti da pomogne, naročito za ovakve aktivnosti, a Fudbalski klub Crvena zvezda je uvek dobrodošao – istakla je Jelena Gajić.

Izvor: FK Crvena zvezda